Tips voor krul haar:

Het is soms moeilijk om je haar mooi te laten krullen. Daarom kwam ik met het idee tips op te schrijven, die ik in de praktijk aan al mijn klanten met krullend haar geef.

Tip 1. Was je haar met een shampo zonder sulfaten. Dit is een ingrediënt die de shampo laat schuimen, maar ook een die pluis en kroes veroorzaakt in het haar.

Tip 2. Gebruik geen "extra" volume shampo of mousse, ook dit veroorzaakt pluis.

Tip 3. Was je haar slechts 1x per week. Het liefst met een shampo voor krul haar, bijvoorbeeld "Curl Manifesto" van KÉRASTASE. Je kunt je haar wel elke dag spoelen met water, als dat beter in jouw routine past. Je kunt ook elke keer een conitioner gebruiken. Hiervoor raad ik "Fondant Hydration Essentielle" van KÉRASTASE of een masker "Beurre Haute Nutrition", ook van KÉRASTASE.

Tip 4. Droog je haar met een fiber doek. (Dit zijn de doekjes die je ook wel gebruikt bij het schoon maken.) Een fiber doek zorgt voor minder pluis en droogt het haar sneller.

Tip 5. Gebruik halverwegen het drogen een mousse voor krul haar of een modeleercreme, zoals "Creme de Jour Fondamentale" van de krul lijn van manifesto, KÉRASTASE. Ga daarna nog door met de fiber doek, je maakt een rustige knedende beweging met de handen. Of met een diffuser, een kopstuk voor op je föhn. Zet deze op de rustigste stand.

Tip 6. Doe er daarna een klein beetje soepele gel "Tecturize" van SEBASTIAN of gel spray "Savage Panache" van TECHNI ART in je haad en laat het verder rustig drogen. Als je stevig haar hebt, hoef je dit niet te doen. Een klein beetje olie doet dan wonderen.
Olie van manifesto van KÉRASTASE raad ik daarvoor aan.

Tip 7. Kam of borstel nóóit je haar als het eenmaal droog is. Met je handen door het haar gaan is voldoende. Je kan je handen vochtig maken met water of met olie om het in model te brengen, of gebruik "refresh Absolu" manifesto van Kerastase.

Tip 8. Voor het slapen doe je een beetje huile sublime repair in je haar.

Succes!